24 januari 2022

Zo kan uw parkeergarage veiliger gemaakt worden

2 min read

Beste parkeergarage eigenaar, is je parkeergarage veilig genoeg? Dit is geen gemakkelijke vraag om te beantwoorden, want het kan altijd veiliger. Er zijn enkele punten die elke parkeergarage zou moeten hebben, of tenminste erover na zou moeten denken. Daarom hebben wij deze blog samengesteld als checklist voor jou. Zo kun je jezelf laten inspireren en zien wat jij al hebt.

24/7 bewaking

Een van de belangrijkste maatregelen die je kunt nemen voor je parkeergarage is een 24/7 bewakingssysteem. Dit kan in meerdere vormen komen. Een optie is het om personeel te huren, zodat er altijd iemand aanwezig is in je parkeergarage. Een andere optie is het installeren van een of meerdere bewakingscamera’s. Nog beter is het natuurlijk om een bewaker en meerdere bewakingscamera’s te hebben. Zo garandeer je niet alleen de veiligheid van de auto’s, maar ook de mensen die door je garage moeten lopen.

Een opvallende barrière

Bestuurders kunnen gemakkelijk afgeleid worden door hun omgeving. Zo kan het gebeuren dat ze een barrière niet zien. Om dit te voorkomen, is het handig om in een effectieve barrière te investeren. Dit kan in verschillende vormen komen, maar wat er niet mag missen is een felle kleur. Zo is de barrière gemakkelijk zichtbaar voor bestuurders. Denk hier bijvoorbeeld aan een anti-rampaal. Hier zijn er veel verschillende soorten van. Ook zijn er verschillende prijscategorien. Er is dus iets voor iedereen. Als je alleen bepaalde hoeken van je parkeergarage wilt kunnen afsluiten, zijn parkeerpalen die verstelbaar zijn ook handig.

Helder licht

Het maakt niet uit wat voor een parkeergarage je beheert, een goede verlichting is cruciaal. Als je parkeergarage 24/7 open is, dan is een verlichting noodzakelijk om ook in de avond een parkeerplaats te vinden. Verder geeft dit ook meer veiligheid aan je klanten als alles verlicht is. Zonder verlichting kan het bewakingssysteem ook niets zien.

Er moet maar een negatief incident plaatsvinden om de roep van je parkeergarage te vernietigen. Als bestuurder van een auto wil je niet ergens parkeren waar onlangs iemand werd overvallen. Er kan natuurlijk altijd iets gebeuren, maar het is aan jou om zeker te stellen dat de dader er niet mee wegkomt. Dit schrikt na apers af en toont dat jouw parkeergarage een veilige plek is om je auto te laten staan.