24 januari 2022

Wist u dat het nuttig kan zijn om een woning apk te laten uitvoeren?

3 min read

Toen we in onze huidige woning kwamen wonen moest er aardig wat aan het huis gedaan worden. Dit hebben we dus in het begin ook allemaal gedaan en het duurde maanden voor we het huis in konden trekken. Uiteindelijk was alles netjes en waren alle problemen die er in het huis leefden toen we het net gehuurd hadden, opgelost. Maar nu zitten we er al een jaar of 5 in en merken we toch wat mankementjes, genoeg om te zeggen dat we een woning APK willen. Een woning APK is eigenlijk een soort keuring om zeker te weten dat uw woning veilig is om in te wonen, zodat u leert waar de verbeterpunten in het huis liggen en zo met een gerust hart rustig kan slapen in uw veilige huisje. Dus besloten wij om een bedrijf te zoeken die zo een woning APK uitvoert. Wij kwamen uit op de website nta8025.nl, zij voeren die woning APK uit. De NTA 8025 keuring is een keuring waarbij u standaard controles kunt laten uitvoeren of zelf onderdelen samen kunt stellen die voor u van belang zijn. Na de NTA 8025 keuring krijgt u een rapport met daarin overzichtelijk de bevindingen en aanbevelingen daarin weergegeven over de uitgevoerde woning APK. Na de keuring krijgt u goedgekeurde woning een KIWA-certificaat waarmee veiligheid wordt gewaarborgd voor huurder en verhuurder. Deze keuring kan worden uitgevoerd door Holland Building Maintenance, zij voorzien van inspecteurs die de woning APK kunnen uitvoeren en dus de NTA 8025 keuring. Ze kunnen ook een energielabel check doen, zodat u weet hoe uw energielabel is op dat moment en hoe deze te verbeteren valt. De keuring wordt gedaan uit opdracht van de woningstichting, Verenigingen van Eigenaren en makelaars. De inspecteurs zijn onafhankelijk van andere partijen zodat u zeker bent van een passend advies en een goede keuring. Ze kijken onder andere naar elektrische installaties, gasinstallaties en waterinstallaties, maar u kunt ook onderdelen toevoegen zoals brandveiligheid en het politiekeurmerk veilig wonen. Al met al een hele hap en veel werk voor hen dan, maar het gaf ons een veilig gevoel en we zijn blij dat we problemen hebben kunnen voorkomen.

Een woning APK ook iets voor u?

Ik denk dat het wel iets is voor iedereen, dit is gewoon wat iedere woning nodig heeft naar mijn mening. De opzichters doen hun werk niet altijd even secuur hebben we gemerkt en dit is gewoon echt dé oplossing. Dus ons ‘probleem’ is in ieder geval opgelost en nu weet ook u dat er een goede oplossing is.

Wilt u meer weten over dit onderwerp?

Ga dan zeker een keertje naar deze website want:

  • Een veilige woning is het allerbelangrijkste.
  • U kunt zelf aangeven waar u wilt dat naar gekeken wordt.
  • Ze werken met onafhankelijke inspecteurs.

Dus waarom niet? Als de woningstichting akkoord geeft en u daarna weet of u huis veilig genoeg is om in te wonen en wat er aan gedaan moet worden om dit te verbeteren, dan is dit toch alleen maar het beste voor u en uw gezin en eventuele huisdieren?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *