29 november 2021

Waarom je een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering moet aanschaffen

2 min read

Een ongeluk zit in een klein hoekje, ook voor bedrijven. Het is zonde als deze ongelukjes schade aanbrengt aan dure bezittingen of fysieke schade aan personen zelf. Het kan daarom verstandig zijn om als bedrijf je hiertegen te verzekeren. Een manier is om een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering aan te schaffen. Meer hierover weten? Lees dan verder.  

Wat is een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering?  

Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering, ook wel AVB genoemd, dekt de schade die wordt gedaan aan personen/zaken tijdens het werk. Deze bedrijfsverzekering is ervoor zowel ZZP’ers als Mkb’ers in iedere rechtsvorm. Het is als bedrijf zijnde niet verplicht om deze bedrijfsverzekering aan te schaffen. Het lijkt niet altijd noodzakelijk omdat ongelukken niet dagelijks gebeuren. Zodra dit echter wel gebeurt kan een zogeheten ongelukje oplopen tot duizenden euro’s aan kosten. Verstandig is het dus wel om een bedrijfsverzekering aan te schaffen.  

Wat vergoed een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering?  

Elke aanbieder vergoed andere dingen die vallen onder een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Zoals eerder genoemd dekt de schade aan personen/zaken. De verzekering dekt echter niet de schade die bewust is gedaan of door roekeloosheid. Het is een verzekering voor ongevallen waar je volgens de wet aansprakelijk voor bent. Je eigen spullen vallen hier niet onder.  

Wat kost een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering? 

Bij deze bedrijfsverzekering kies je een bepaald bedrag waarvoor je verzekerd wilt zijn. Dit bedrag ligt vaak tussen de € 1.250.000,- en € 2.500.000, -. Dit bedrag kies je op basis van de verwachtte schade die je kunt maken. Sommige klanten kunnen een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering verplichten, hierbij verwachten ze vaak ook een minimaal bedrag dat verzekerd is. Kijk daar dus ook naar wanneer je deze bedrijfsverzekering aanvraagt.  

Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering kun je afsluiten vanaf 120 euro per jaar. Dit bedrag loopt op wanneer je een hoger verzekerd bedrag wilt of een uitgebreidere verzekering. Vraag vrijblijvend advies aan bij een risicoadviseur zoals KPRA om meer te weten over een bedrijfsverzekering die bij jouw bedrijfssituatie past. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *