29 november 2021

Twee manieren om fraude te herkennen en voorkomen

2 min read

Fraude is een groot probleem binnen bedrijven en gemeenten. Fraude kan voor een hoop ellende zorgen en is bovendien illegaal. Het is daarom belangrijk om wanneer er vermoeden van fraude is stappen te gaan ondernemen. Door actief op zoek te gaan naar fraude kun je het opsporen en preventief voorkomen. Op deze manier houdt je jouw eigen organisatie fraudevrij en voorkom je dat de fraudeurs hier mee weg komen. Dit bespaart op de lange termijn een hoop geld en ellende. Iets wat voor iedereen binnen je organisatie fijn is. Een win win situatie.

Manier #1 ga intern op onderzoek uit

Fraude valt te herkennen door het werk van je werknemers of collega’s te gaan controleren. Hierdoor kun je de fraudeur van binnen uit aanpakken. Op deze manier zorg je er voor dat niemand een vermoeden heeft en kun je stilletjes te werk gaan. Zo hoeft, wanneer er blijkt dat er geen fraude is gepleegd, niemand ooit te weten dat jij hier naar op zoek ben geweest. Een risico hiervan is wel dat iemand je op het spoor komt en er een groot meningsverschil ontstaat binnen je organisatie. Iets wat natuurlijk ook niet fijn is.

Manier #2 laten onderzoeken door een professioneel bedrijf

Tegenwoordig zijn er verschillende organisaties die een onderzoek voor je uit kunnen voeren. Een integriteitsonderzoek laten uitvoeren door een professional is daarom ook raadzaam. Het mooie aan deze bedrijven is dat zij de ervaring in pakt hebben om dit op een goede manier uit te voeren. Dit is handig omdat je dan zelf hier minder tijd aan kwijt bent. Daarnaast voeren zij deze onderzoeken vaker uit waardoor de kans van slagen een stuk groter is. Er zijn verschillende bureaus die dit heel goed kunnen. Daarnaast bespaart het je een hoop geld omdat je hiermee het fraude probleem op gaat lossen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *