24 januari 2022

Op zoek naar een stil alarm?

3 min read

Bent u opzoek naar een stil alarm, of een stil alarm NEN2575-4? Dan bent u bij multibel aan het juiste adres! Tot 2020 koos de branche meestal voor een PZI installatie, omdat er geen goed alternatief was. Een klacht hiervan was echter dat de medewerkers altijd met een pieper rond moesten lopen, die kapot of leeg kon gaan. Dit is niet betrouwbaar genoeg voor optimale brandveiligheid. Als er een fout is met de steunzender tijdens een ongeval, kan het dus snel al te laat zijn. Daarom hebben wij bij multibel een moderne oplossing gemaakt, en mogen wij ons de eerste Cloud oplossing noemen die met een Kiwa certificering als NEN2575-4 stilalarm mag dienen. Zo beschikt multibel over grote voordelen.

multibel: Voor uw stil alarm

In een bedreigende situatie kan het zijn dan u uw collega’s wilt alarmeren zonder dat de bedreiging het doorheeft. Als er op de noodknop gedrukt wordt, gaat er een alarm af bij collega’s die bij u in de buurt zijn. Zo voorkomt u risico’s dat de dader ontsnapt of het door heeft. 

Een NEN2575-4 stil alarm is een ontruimingsalarminstallatie die zonder geluid te maken aangeeft aan collega’s wanneer het gebouw ontruimt moet worden. Een voordeel van zo’n stille installatie is dat mensen niet in paniek raken door het harde alarmgeluid, en het gebouw veilig ontruimt kan worden.

Maar wat is de NEN 2575 norm precies? Deze normering beschrijft aan welke eisen het product zich moet voldoen. De normering kan in 5 categorieën worden verdeeld:

  • NEN 2575-1: Algemeen alarm
  • NEN 2575-2: Luid alarm, Type A ontruimingsinstallatie met gesproken berichten en toonsignalen
  • NEN2575-3: Luid alarm, Type B ontruimingsinstallatie met een gekoppeld systeem, met alleen toonsignalen
  • NEN2575-4: Stil alarm
  • NEN2575-5: Stil alarm attentiepanelen

Al deze producten moeten aan verschillende normen voldoen, en wij kunnen trots zeggen dat wij bij multibel de eerste Cloud optie aanbieden voor de NEN2575-4 systemen.

Maar wat zijn de voordelen van een Cloud optie? Het systeem is veel betrouwbaarder, en bied altijd meer dan een optie aan. Hierdoor kunnen wij via onze SLA een beschikbaarheid van 99.95% garanderen. Daarnaast registreert multibel via de app automatisch de aanwezigheid van hulpverleners per locatie, en als er te weinig medewerkers aanwezig zijn worden de juiste personen gealarmeerd. 

Andere toepassingen stil alarm

Een stil alarm volgens de NEN2575 OAI richtlijnen zijn voor veel branches verplicht. Daarom is het belangrijk dat u de juiste oplossing vind voor dit systeem. Het fijne is ook, dat als u het systeem eenmaal heeft, dat u deze ook voor andere toepassingen kan inzetten. Daarom kan u ons stil alarm ook inzetten voor bijvoorbeeld agressie, storingen of alleen werkers. Zo bieden wij met onze app altijd een oplossing voor alle toepassingen.

Nieuwsgierig naar ons stil alarm? Of bent u geïnteresseerd door andere producten van multibel? Neem dan graag contact op met ons via onze website. Wij helpen u graag met het uitleggen wat wij uw bedrijf te bieden hebben, of met het vinden van oplossingen voor bepaalde problemen omtrent uw systeem. Onze Cloud functies bieden meer betrouwbaarheid en simpelheid, waardoor wij bij multibel altijd een oplossing voor u kunnen aanbieden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *