29 november 2021

Ook de beveiligingssector heeft baat bij een chatbot 

2 min read

In de beveiligingssector worden de diensten steeds vaker online aangeboden. De verschillende diensten worden vaak uiteengezet en er is ook steeds vaker de mogelijkheid om direct een dienst te boeken. Hierbij komen er ook vaker vragen bij klanten. De klant worden nu namelijk niet meer fysiek geholpen maar moet de weg zelf vinden online. Hierbij kan een chatbot een goed hulpmiddel zijn.   

Functionaliteiten van de chatbot  

De chatbot is een widget die op elke (gewenste) webpagina kan worden geïmplementeerd. Waar veel bedrijven werken met een ‘Veel gestelde vragen (FAQ)’ pagina, is deze voor veel websitebezoekers vaak lastig tot niet te vinden. Een chatbot is eigenlijk een soort van robot die de veel gestelde vragen binnen enkele seconden kan beantwoorden. Waar de FAQ lastig te vinden is kan de chatbot op elke pagina op een plek naar keuze geplaatst worden. De klant kan een vraag stellen en de chatbot zal in zijn eigen kenniscentrum op zoek gaan naar overeenkomende vragen met bijbehorende antwoorden. De chatbot kan met binnenkomende vragen steeds beter afgesteld worden. Als de chatbot de vraag niet weet kan de vraag alsnog worden doorgezet naar een echt persoon. De vraag kan dan op een later, zelfgekozen, moment alsnog worden opgepakt.  

Mooie samenwerking  

Aan het begin van het samenwerkingstraject zal de chatbot voor het eerst ‘gevuld’ worden. Onze chatspecialisten zullen een kenniscentrum opstellen die wordt ingevuld door het beveiligingsbedrijf. Deze wordt ook nog aangevuld met veel gestelde vragen die het bedrijf al weet. Onze chatspecialisten zullen hierna de chatbot gaan maken. Na verloop van tijd zal de chatbot steeds meer vragen kunnen beantwoorden doordat wij deze up-to-date zullen houden. Vragen waar de chatbot geen antwoord op heeft worden nagevraagd en zullen daarna ook aangevuld worden in het systeem. Zo kan de chatbot elke keer weer meer klantvragen beantwoorden.   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *