24 januari 2022

Locker met cijferslot

2 min read

Hoe veilig is een locker met cijferslot

Een locker met cijferslot is een soort grendel die vaker word gebruikt waar veiligheid absoluut noodzakelijk is, inclusief zwaarbeveiligde zones en woningen. De essentiële gedachte achter het gebruiken van dit soort grendels is het plaatsen van een combinatie aan cijfers op de knop. Dit houdt in dat zodra je jouw huis of kantoor binnenkomt of de persoon die je de sleutel toe vertrouwd alleen toegang heeft tot de sloten die aan hem zijn zijn aangewezen. Wanneer er gebruik word gemaakt van dit soort sloten zijn er wel enkele veiligheidsmaatregelen waaraan je je moet houden. Het meest voorkomend probleemgeval bij het gebruiken van deze type sloten is het overhandigen van sleutels aan personen die je vertrouwen kunnen beschamen. Het meest essentiële is dat je bij het overhandigen van sleutels aan jouw vertegenwoordigers ook heel goed oplet dat je niet per ongeluk andere sleutels geeft die kunnen worden gebruikt om ander ruimtes binnen te treden.

Locker met cijferslot in vergelijking met een nachtslot

Een van de probleem die kunnen optreden bij het gebruik maken van een locker met cijferslot is het gebruiken van een nachtslot. Het is niet zo verstandig te kiezen voor een nachtslot als je zelf wilt controleren wie jouw woning allemaal binnen treed. Heb je een nachtslot dan kunnen mensen die jij niet graag binnen jouw veilige plek wilt het interieur van jouw woning of kantoor bereiken zonder gebruik te maken van een originele sleutel. Lockers met een cijferslot zijn vooral bestemd voor personen die zich vaker zorgen maken over de veiligheid van hun huis of familie.

Zorg ervoor dat je de code onthoud

Lockers met cijfersloten bevatten vaker een magnetische strip die aan de buitenkant van het oppervlakte word geplakt. Waardoor je jouw gekozen cijfercombinatie kan gebruiken om een code te vormen die vervolgens wordt gebruikt om de klepper van het kluisje open en dicht te maken. Natuurlijk moet je de code die je hebt gemaakt goed onthouden, omdat je de kans oploopt dat het slot bij het invoeren van slecht een onjuiste code niet meer te gebruiken is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *