24 januari 2022

Je huis beter beveiligen

2 min read
Meerpuntssluiting

Helaas gebeurd het al jaar na jaar, inbraken in woningen. Vaak worden de woningen eruit gepikt die niet goed beveiligd zijn, een ervaren inbreker ziet namelijk in een oogopslag of die snel binnen is. Want dit is vaak het cruciale punt waarop een woning wordt uitgekozen, heb jij je woning goed beveiligd wordt deze al snel voorbij gelopen. Een meerpuntssluiting op je voor of achterdeur zorgt ervoor dat de deur op meerdere punten sluit. Je kunt je dus voorstellen dat dit veel veiliger is dan een duur die maar op een punt is gesloten, wel is het belangrijk om op sommige maten te letten. 

Op hoeveel punten wordt de deur gesloten?

Wanneer er gesproken wordt over een meerpuntssluiting, hebben we het meestal over een sluiting die op drie punten wordt gesloten. Een hoofdsluiting met een dag en nachtschoot, en extra slotkasten met een haak is kenmerkend voor een driepuntssluiting. Voornamelijk zijn de bekende merken gericht op het gebruik bij houten kozijnen, tevens zijn er ook motorisch gestuurde sluitingen verkrijgbaar. Bij een woning wordt je voor of achterdeur uitgevoerd met een cilinderbediende sluiting. Kenmerkend is de blinde knop aan de buitenkant van de deur. 

Meerpuntssluiting

Voor de achterdeur een ander type

Ondanks dat we ook bij de achterdeur naar de tuin spreken van een meerpuntssluiting, hebben we het wel over een heel andere soort dan die bij de voordeur wordt gebruikt. Men noemt dit een sluiting die krukbediend is, door de kruk omhoog of omlaag te bewegen wordt de sluiting bediend. Hierbij komen de meerpuntssluitingen naar buiten toe, eventueel kunnen deze worden vastgezet door middel van een sleutel om te draaien. Aan de buitenkant van de deur dien je wel een bedienbare deurkruk te plaatsen. In de webshop van sloterop.nl vind je de verschillende sluitingen die je op meerdere punten kunt sluiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *