24 januari 2022

Hoe maak je je pand of woning brandveilig? 

2 min read

Wanneer je brandveiligheid in je woning of in je pand hoog in het vaandel hebt staan, wil je er zo veel mogelijk aan doen om brand in je huis te voorkomen. Dit kun je doen door brandmelders op te hangen of andere producten aan te schaffen. Welke producten je nodig hebt om je pand of woning brandveilig te maken lees je in dit artikel. 

Brandmanchetten

Met het gebruik van brandmanchetten kun je je pand of woning brandveiliger maken. Dit is een metalen huls met grafiet inlage die rondom een buis wordt aangebracht, zodat het smelten van leidingen voorkomen kan worden. Door de brandmanchetten worden de leidingen afgekneld, zodat vuur en rook zich niet door wanden of muren heen kan verspreiden. Deze zijn onder andere bij FSS International verkrijgbaar. 

Brandwerende deuren

Door gebruik te maken van brandwerende deuren in je panden of woning, zorg je voor meer veiligheid. In deze deuren zitten namelijk brandwerende strips langs de randen, en brandwerende roosters om verspreiding van vuur en rook te voorkomen. Daarnaast kun je de deuren ook uitrusten met een systeem, zodat in geval van brand de deuren automatisch worden gesloten. 

Brandwerende producten

Het plaatsen van brandwerende producten in bepaalde ruimtes is altijd handig. Hierbij kun je denken aan brandblussers, haspels en blusdekens. Op die manier creëer je een ruimte waarin iedereen zich veilig voelt. Mocht er toch iets gebeuren en brand uitbreken, dan kan er op die manier snel en adequaat gehandeld worden door de personen die in de ruimte aanwezig zijn. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *