24 januari 2022

Hoe beveilig je je kantoor?

2 min read

Naast dat je je huis goed beveiligd en voorzien van sloten en alarmen, is dit natuurlijk ook erg belangrijk voor een kantoor. Hier staan waardevolle spullen, zoals documenten en computers, waardoor je inbraak dus zoveel mogelijk moet proberen te voorkomen. Gelukkig kan dit op een aantal manieren. Ben je benieuwd welke dit zijn? Lees dan snel verder!

Sloten

Het kantoorpand moet uiteraard voorzien zijn van goede sloten. Bekijk daarom gelijk even je huidige slot. Is deze niet te oud en kunnen inbrekers deze niet kapot maken? Als je slot al meerdere jaren oud is, is het goed om te investeren in een nieuwe. Koop dan ook een goed slot! Deze is misschien iets duurder, maar zo weet je zeker dat de kwaliteit goed is. Liever iets meer betalen dan balen achteraf. Tip: koop meerdere sloten, zodat de deur extra goed beschermd is. Mocht één slot kapot gaan, heb je altijd nog een andere.

Alarmsysteem

Hiernaast is het verstandig om te investeren in een alarmeringssysteem. Tegenwoordig zijn er meerdere systemen op de markt die helemaal niet zo duur zijn. Bepaal voor jezelf aan welke eisen een alarmsysteem moet voldoen en onderzoek welke er allemaal te verkrijgen zijn. Je kunt inbrekers ook afschrikken door een stikker op de ramen en deuren te plakken met dat het pand beveiligd is door middel van een alarm.

Sla kostbare spullen op

Mocht er toch een inbraak gepleegd worden, zorg er dan in ieder geval voor dat alle kostbare spullen zijn opgeslagen op een veilige plek. Investeer daarom ook in goed kantoormeubilair. Denk bijvoorbeeld aan een stevig bureau met een lade die op slot kan. Ditzelfde geldt natuurlijk ook voor kasten en andere meubelen. Of koop een kluis en bewaar hier de belangrijkste spullen in. Als je klaar bent met werken is het goed om even een rondje te lopen om te controleren of alles goed afgesloten is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *