24 januari 2022

Hoe beveilig je je huis als je op vakantie gaat?

3 min read

Op vakantie gaan is altijd wel spannend. Of het nu een werkgerelateerde of persoonlijke vakantie is, het is iets waar de meesten van ons naar uit zullen kijken. Er zijn echter bepaalde dingen die je eerst moet regelen voordat je vertrekt, zoals de beveiliging van je huis terwijl je weg bent. Of het nu gaat om een korte of een lange vakantie, je moet ervoor zorgen dat je huis en al je bezittingen die binnen zijn veilig zijn. Dieven en andere indringers kunnen je huis aanvallen en al je bezittingen stelen wanneer ze weten dat je niet thuis bent. Gelukkig kun je je huis beschermen tegen ongewenst toegang en diverse inbraak aanvallen, zelfs als je weg bent. Het is belangrijk dat je preventieve voorzorgsmaatregelen treft in het beveiligen van je huis. In dit artikel vind je diverse manieren om je huis te beveiligen terwijl je op vakantie bent. Denk hierbij aan waar je rekening mee moet houden, maar ook hoe je je huis kan beveiligen, zoals de alarmsystemen Breda

Wees voorzichtig met social media

Plaats het niet meteen online dat je op vakantie bent. Want het zou zonde zijn alsof je dieven uitnodigt om naar je huis te komen. Vermeld niets over je reis totdat je terugkeert, tenzij iemand op je huis past. 

Maak een lijst van de dingen die je moet doen voordat je vertrekt

 Maak voordat je vertrekt een lijstje met alle taken die je moet doen in huis voordat je vertrekt. Denk hierbij aan het sluiten van alle ramen en deuren, diverse apparatuur uit de stekker halen en nog een laatste check van je lijstje op het einde. Je kunt alle ramen en deuren sluiten terwijl je bezig bent met je spullen pakken en de laatste check doen voordat je weggaat en dan kan je vakantie officieel beginnen!

Beveiliging van de buitendeur 

Zorg ervoor dat je deur goed vergrendeld is. Je deur is samen met je ramen het belangrijkste punt van dieven om toegang te krijgen naar je woning. Het moet goed worden vergrendeld en installeer indien mogelijk een speciaal anti inbraakslot. Je kan ook overwegen om te investeren in een speciale veiligheidsdeur.

Raam beschermers

 Zoals eerder al vermeld zijn je deur en ramen de punten waar dieven proberen binnen te komen in de woning. Je raam is de op een na beste plaats om toegang te krijgen, daarom moet het worden beveiligd door raam beschermers te installeren. Bewegingsmelders installeren is niet genoeg. Wanneer je niet thuis bent, kunnen dieven nog steeds door je ramen inbreken en dat zelfs met de schijnwerpers aan.

Een huisbeveiligingssysteem laten installeren

 Deurbel video’s, bewakingscamera’s, bewegingssensoren zijn slechts enkele van de beveiligingssystemen die je kan overwegen te installeren. Deze dingen maken je huis minder aantrekkelijk voor dieven. Bij vansprundelict.nl kan je terecht voor diverse soorten alarmsystemen om jouw woning te beveiligen. 

Gebruik slimme verlichting

Slimme verlichting kan ervoor zorgen dat de lichten op geplande tijd worden ingeschakeld, om ervoor te zorgen dat je huis er van buiten bewoond uitziet. 

Verberg waardevolle spullen

 Als er belangrijke spullen of van iets van grote waarde in je huis is, zorg er dan voor dat je het op een veilige locatie bewaart terwijl je weg bent. Volg deze tips en je zult een plezierige vakantie hebben zonder je voortdurend zorgen te hoeven maken over de veiligheid en beveiliging van uw huis. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *