24 januari 2022

Hoe beveilig je een bouwplaats veilig?

3 min read

Bouwplaatsen zijn druk met machines, werknemers en materialen. Voorzorgsmaatregelen nemen is belangrijk om ervoor te zorgen dat deze zaken veilig worden bewaard tegen schade of diefstal. Er kunnen veel stappen worden ondernomen om dieven af te schrikken en de eigendommen van bouwbedrijven te beschermen. En zo een veilige bouwplaats te waarborgen.

1. Borden

Zorg ervoor dat er voldoende borden staan waarop bezoekers kunnen zien wat ze niet mogen doen op de bouwplaats, zoals “verboden toegang”, “niet betreden”, enz. Deze zullen helpen om mensen die er niet thuishoren van uw eigendom weg te houden zonder dat u er zelf voortdurend toezicht op moet houden; ze dienen als afschrikmiddel voor mogelijke indringers. 

2. Verlichting

Het installeren van verlichting in bepaalde gebieden kan nuttig zijn om het moeilijk te maken voor criminelen of vandalen die zouden proberen materiaal te beschadigen of te stelen. Vandalisme is een groot risico waarmee veel bouwbedrijven worden geconfronteerd. Vooral omdat het mogelijk vertragingen in het project kan veroorzaken die geld kosten.

3. Beveiligingscamera’s

Het plaatsen van beveiligingscamera’s in risicogebieden kan nuttig zijn voor uw bedrijf door deze criminelen op band te vangen voor latere identificatie en vervolging, mocht de beelden worden gebruikt als bewijs in de rechtbank. Bekijk de beelden regelmatig en doe aangifte bij de politie als er iets gebeurt.

4. Kostbaarheden

Het lijkt misschien een open deur, maar als u ervoor zorgt dat kostbaarheden zoals apparatuur en gereedschap ‘s nachts worden afgesloten, kunt u veel van uw problemen met diefstal voorkomen voordat ze gebeuren. Er bestaan sloten die niet met een gewone huissleutel kunnen worden geopend, maar alleen met een combinatie- of sleutelhanger.

5. Beveiligers

Het inhuren van beveiligers om op uw bouwterrein of bedrijfsterrein te patrouilleren is een uitstekende manier om problemen te voorkomen voordat ze zich voordoen. Bouwterreinen kunnen ‘s nachts vaak veranderen in risicovolle plekken dus iemand ter plaatse hebben om mogelijke problemen op te lossen kan een redder in nood zijn.

6. Omheining

Het plaatsen van een omheining rond uw eigendom kan mensen buiten houden en ook als afschrikmiddel fungeren. Vaak zullen criminelen zich richten op eigendommen waarvan ze weten dat ze onbeschermd zijn, dus zorg ervoor dat u de nodige stappen onderneemt om ze buiten te houden.

7. Sloten

Zorg ervoor dat alle deuren en poorten op slot zijn wanneer ze niet worden gebruikt om mensen buiten te houden en om te beschermen wat zich binnen uw gebouw/omheind terrein bevindt. Dit geldt ook voor sloten op vrachtwagens en machines, zodat deze niet gestolen of vernield kunnen worden.

8. Alarmen

Het hebben van alarmen voor zowel het gebouw als de voertuigen kunnen helpen om niet alleen uw eigendom te beschermen, maar ook om u enigszins te verzekeren tegen mogelijke diefstal of schade.

9. Werknemersbeleid

Een duidelijk werknemersbeleid kan potentiële criminelen ervan weerhouden uw bedrijf als doelwit te kiezen. Zorg ervoor dat alle werknemers weten wat er van hen wordt verwacht en wat er gebeurt als ze de regels overtreden.

10. Melden

Zorg ervoor dat u over een systeem beschikt waarmee werknemers verdacht gedrag of verdachte activiteiten kunnen melden. Dit kan helpen om criminelen te pakken voordat ze de kans krijgen om echte schade aan te richten.

Door deze tips op te volgen, kunt u helpen de eigendommen van uw bouwbedrijf te beschermen en criminele activiteiten te ontmoedigen. Onthoud: voorkomen is altijd beter dan genezen.

Bron: Cyclops Security

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *