24 januari 2022

Het juiste deurslot voor jou

1 min read

Een deurslot uitkiezen kan een moeilijke keuze zijn. Er zijn er zoveel verschillende, en inbrekers evolueren ook constant. Welk slot is dan nog het veiligst? Het antwoord op deze vraag is geen simpele. Er is namelijk nog veel meer nodig dan een goed slot om je huis te beveiligen. Het slot is wel het eerste hindernis voor inbrekers en speelt daarom een belangrijke rol. In deze blog bespreken wij hoe je het beste slot voor jouw huis kunt kiezen.

Vervangen

Is je deur oud en wil je deze vervangen? Dan is het een goed idee om een ander slot te gebruiken. De kans is groot dat je huidig slot niet meer het veiligste is. Vervang het dus door een modern slot dat bijvoorbeeld een kerntrekbeveiliging heeft.

Mechanisch of elektronisch

Gevoeld wordt alles overgenomen door elektronica. Zo dus ook sloten. Veel mensen geloven dat deze veiliger zijn dan klassische sloten, maar ze hebben vaak ook veel nadelen. Ze gaan vaak kapot en dit op onhandige momenten. Ook is het veel moeilijker om een sleutel te stelen. De vraag is dus vooral waar jij meer zin in hebt. Een elektronisch slot kost een stuk meer dan een sleutel slot.

Veel keuze

Omdat er een zo groot aanbod is aan soorten sloten, is het een goed idee om een slotenmaker te contacteren die jou bij deze keuze kan helpen. Slotenmaker Holland kan je hierbij helpen. Ook bij andere problemen zoals als je sleutel vast zit in je slot kun je bij hun terecht.