24 januari 2022

Handige tips voor de aanschaf van een kluis

2 min read

Het uitkiezen van een kluis is zeker geen dagelijkse bezigheid. Het besluit om een kluis te nemen heeft vaak twee redenen. De eerste reden kan zijn omdat je gewoon belangrijke spullen veilig wilt opbergen en de andere reden het vaak te maken met dat er een vervelende gebeurtenis heeft plaatsgevonden en je het nu dus goed wilt opbergen voordat het weer gebeurd. Met een vervelende gebeurtenis duid ik op een inbraak of brand of iets dergelijks. Kluizenwinkel beschikt over beste kluizen en handige informatie.

Voordat je een kluis aanschaft is het misschien handig om bij jezelf af te vragen welke eigendommen je wilt opbergen. De waarde van eigendommen en de nodige bescherming verschilt namelijk per object. Wil je bijvoorbeeld back-ups, contant geld, belangrijke documenten, erfstukken of sieraden bewaren? Dit wordt waardeberging of verzekerde waarde genoemd. Hierdoor geldt een bepaalde maatstaaf die bepalend is voor de onderscheiding van de inbraakwerendheid. Hoe hoger de waardering, hoe hoger de weerstand, hoe lastiger het is om het open te breken.

Er zijn veel verschillende soorten kluizen in ons assortiment met verschillende soorten maten. Want je moet natuurlijk ook bij jezelf afvragen hoeveel ruimte je nodig hebt voor al de eigendommen die je wilt opbergen. Alle spullen moet natuurlijk wel goed in de kluis passen. Handig is ook om een beetje vooruit te denken voor eventuele spullen die er wellicht nog bij willen komen. Voor bijvoorbeeld alleen geld is een kleine kluis voldoende.

Dan kan je ook nog is afvragen wat voor type slot je wilt hebben. Wat hierbij helpt is om na te gaan hoeveel mensen toegang tot deze kluis mogen hebben. Voor meerdere personen is een elektriciteitsslot erg handig en zo hoeven er bijvoorbeeld ook geen sleutels bewaard te worden. Bij een sleutelslot moet je immers goed nadenken waar je de sleutel dan gaat bewaren en aan wie u de sleutel geeft. Zo beschikt Kluizenwinkel ook over afstortkluizen. Meer informatie is uiteraard te vinden op de website.