29 november 2021

Een zware beveiliging met een codeslot!

3 min read
codeslot buitendeur

Wil je een bepaalde privé ruimte of terrein afsluiten voor onbekenden en toch toegang houden voor bevoegden? Dat kan eenvoudig met een codeslot. Een codeslot is op diverse situaties toepasbaar en bovendien de optimale beveiliging voor een bepaalde ruimte of gebouw. Wij vertellen jou graag meer over een codeslot.

Waarvoor is een codeslot?

Een codeslot is er simpelweg voor het beveiligen van ruimtes waar bepaalde mensen toegang tot hebben. Denk hierbij aan privé ruimtes, zoals een sanitairkamer, slaapkamer of ruimtes met waardevolle goederen, zoals magazijnen. Ook kan het gaan om een privé terrein of de ingangsdeur voor personeel bij bijvoorbeeld een kwekerij of ander bedrijfspand. Vrachtwagenchauffeurs of andere onbekenden kunnen dan niet zomaar binnenkomen als er niemand is, tenzij ze de code hebben. Anders zullen zij zich eerst moeten melden. Zo worden er inbraken voorkomen en kunnen onbekenden niet zomaar vertrouwelijke documenten lezen. Je hebt bij een codeslot de zekerheid dat alleen bevoegden binnen kunnen komen. Daarbij heb je codesloten speciaal voor binnen- en buitendeuren, maar ook voor poorten, hekwerken en lockers. Je kan een codeslot dus ook op het hek in jouw achtertuin plaatsen. Ook is hij ideaal voor bedrijfsterreinen. Codesloten zijn er verder met draaiknop, deurkruk en met draaiknop/deurkruk met sleutel. Een codeslot met sleutel is handig als je bijvoorbeeld de code vergeet of als je liever het slot met een sleutel bediend. Verder heb je ze in diverse kleuren, zoals zwart, satijn verchroomd en gepolijst. Zo past een zwart codeslot goed bij een zwart hekwerk of zwarte deur en geeft het een moderne uitstraling. Op deze manier kan je zelf kiezen welk codeslot het beste bij jouw deur, interieur of hekwerk past en welke jij mooi vindt.

Optimale beveiliging met een codeslot

Een codeslot biedt dus een optimale beveiliging voor jouw deur, poort, locker of hekwerk. Dit is wel afhankelijk van een aantal zaken. Zo heb je ze bijvoorbeeld met 3, 9 of 10 cijfers, waarbij een 10-cijferig codeslot natuurlijk een veel hogere beveiliging biedt. Een codeslot van 10 cijfers is namelijk moeilijker te raden dan 3 cijfers. Het aantal cijfers is ook afhankelijk van het soort codeslot en de kwaliteit, zo heeft een goedkoop codeslot voor een locker minder cijfers dan een duur codeslot voor een buitendeur. Een codeslot buitendeur is zelfs weerbestendig, aangezien deze getest is met een zoutwaterspray test van 10 uur lang. Ben je de code vergeten of wil je hem wijzigen, omdat een onbekende de code heeft of je zeker wilt zijn dat niemand de code heeft? Dan is het handig om de code te wijzigen. Bij een codeslot kan je altijd de code veranderen en dit is zeker heel gemakkelijk bij de codesloten met Easycode, want deze zijn speciaal voorzien van een gemakkelijke codewijziging. Voor een optimale beveiliging is het ook handig om te weten dat er verschil zit tussen hoofd- en bijzetsloten. Een hoofdslot kan namelijk op zichzelf geplaatst worden en is voldoende om een deur of poort te beveiligen. Bij een bijzetslot dien je nog wel een extra slot te plaatsen, aangezien jouw deur of hekwerk anders niet goed beveiligd is. Ook heb je dubbelzijdige codesloten die deuren zowel aan de binnen- als buitenkant beveiligen. Je moet hierbij aan beide kanten een code invoeren, waardoor de ruimte helemaal optimaal beveiligd is. Daarnaast beschikken een aantal codesloten over een ‘free access’ mogelijkheid, waardoor je iedereen zonder code toegang geeft tot de ruimte of het terrein voor de tijdsduur die jij hebt ingesteld. Een codeslot is dus eenvoudig in gebruik en beveiligd jouw deur, poort, hekwerk of locker optimaal. Wacht dus niet langer en schaf nu een codeslot aan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *