29 november 2021

Een WordPress helpdesk inzetten: schakel een expert in met deze kenmerken

2 min read

Talloze kleine en ook grote bedrijven maken gebruik van de diensten van het CMS (Content Management Systeem) WordPress. Dit is simpelweg een van de beste CMS’en die er bestaan. Het is bovendien erg gebruiksvriendelijk. Als je bereid bent er genoeg tijd in te steken, dan kun je via WordPress zonder hulp van experts een complete, eigen website optuigen. Echter kunnen er vervolgens natuurlijk wel problemen ontstaan op technisch gebied. Om hierop voorbereid te zijn zou het een goed idee zijn als je je zou aansluiten bij een WordPress helpdesk. Zo’n helpdesk inschakelen op het moment dat er een probleem is kan uiteraard ook. Hoe dan ook, raadzaam is een helpdesk te kiezen die de volgende eigenschappen heeft.

Beveiliging

Het realiseren van de best mogelijke beveiliging is natuurlijk een topprioriteit van elke websitebezitter en ook van iedere helpdesk. Laat je helpdesk je dan ook gerust overtuigen van de manieren waarop deze de gewenste beveiliging verwezenlijkt. 

WordPress helpdesk

Gecontroleerde updates

Je helpdesk kan je daarnaast enorm van dienst zijn als het gaat om updates. Veel website-eigenaren laten deze namelijk ongecontroleerd plaatsvinden. Echter is het zeer af te raden om kritiekloos alle aangeboden updates maar te laten uitvoeren. Een helpdesk helpt je dus bij het afvangen van alleen de updates die je echt nodig hebt.

Backups

Backups maken is niet iets waar welke sitebezitter zelf vaak aan denkt. Een gespecialiseerde helpdesk doet dat normaal gesproken wel. Zodoende worden alle (website)versies van tot bijvoorbeeld een jaar geleden bewaard.

Onderhoudscontract

Tenslotte bieden goede helpdeskorganisaties een onderhoudscontract aan, of in ieder geval iets dat daar op lijkt. Zo kun je er als klant voor kiezen zo’n contract aan te gaan. Normaliter krijg je dan snel en tegen gunstige voorwaarden hulp als de situatie daar om vraagt. Zonder contract duurt het mogelijk langer voor je geholpen kunt worden en pakt het waarschijnlijk ook relatief duurder uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *