24 januari 2022

Een inbraak voorkomen

2 min read

Een inbraak is naar en angstaanjagend. Daarom wil je het natuurlijk zo veel mogelijk voorkomen. Met zekerheid een inbraak voorkomen kan je nooit, maar je kan er wel zo veel mogelijk aan doen om de kans op een inbraak zo klein mogelijk te maken. Of het nou gaat om een woonhuis of een bedrijfspand, dat maakt niet uit, je kan ze beide goed of slecht beveiligen. Als je bang bent dat er bij jou wordt ingebroken, zijn hier een aantal tips om een inbraak zo goed mogelijk te voorkomen. 

Licht

Inbrekers werken het liefst in het donker, waar niemand ze kan zien. Een inbraak voorkomen begint al bij een onaangename situatie creëren voor de inbreker. Dus in het geval van licht: zorg dat het er is. Een goed verlichte ruimte nodigt niet uit tot rondsluipen en diefstal. 

Camera’s

Beveiligingscamera’s zijn handig omdat je er de dief mee kan identificeren, maar ze hebben ook een afschrikwekkend effect. Want een pand met een camera is een onaangename situatie voor een inbreker. Een camera kan je laten installeren door een professional zodat hij precies goed hangt. Wil je juist niet afschrikken, maar criminelen betrappen, bijvoorbeeld als je vermoedt dat een van je werknemers zich misdraagt, maar je weet niet wie; ga dan juist voor een verborgen camera. 

Mist

Een oplossing om een dader te pakken te krijgen als de inbraak al heeft plaatsgevonden: mistgeneratoren. Dit zijn generatoren die in bepaalde situaties reageren, bijvoorbeeld bij een inbraak of overval, en dan een dikke mist verspreiden in de ruimte, waarin je maar zo’n 30cm zicht houdt. Zo zet je een crimineel helemaal klem en kan je gelijk de politie inschakelen. Een mistmachine inbraak is vooral bedoeld voor banken of winkels, niet voor woonruimtes. 

Sloten

Zorg voor kwaliteitssloten. En het liefst dubbel. Dat betekent en een slot op de deur dat je met een sleutel opent, en nog een knip. En als je het echt goed wil aanpakken, kan je werken met toegangskaarten. Dat is een systeem waarbij je een kaart, sleutel of iets anders moet scannen om de deur te kunnen openen. Alleen mensen met zo’n toegangspas kunnen dus naar binnen. 

Gezond verstand

Naast al deze maatregelen, is het ook belangrijk om gewoon even na te denken over wat je doet met je huis. Ga je op vakantie, stel dan timers in op je lampen, zodat het huis niet drie weken donker is. Laat geen post bezorgen als je voorlopig niet thuis zal zijn, want een pakketje of bos bloemen op de stoep zegt al veel. Doe je ramen dicht als je langer dan een paar uur weggaat en verstop geen sleutel onder de deurmat. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *