24 januari 2022

Deuren goed op slot, wel zo veilig

2 min read

In deze blog heb ik weer een tip om je woning zo goed mogelijk te beveiligen. Deze keer heb ik me verdiept in de beste sloten voor de deur. Het is namelijk belangrijk om er voor te zorgen dat je deuren echt goed dicht zijn. Hieronder lees je hier meer over.  

Het belang van goede sloten

Er wordt vaak gedacht dat inbrekers op zoek zijn naar de grote vrijstaande woningen waar veel te halen valt. Toch lijkt het de makkelijke klus te zijn die inbrekers aantrekt. Wanneer je bijvoorbeeld op vakantie bent is het voor inbrekers aantrekkelijker om te proberen binnen te komen. Het is daarom dat er veelal als tip gegeven word om bij een lange vakantie een kennis je woning in de gaten te laten houden. Wanneer er af en toe een licht brand of er lijkt wat beweging te zijn, dan is het in ieder geval alsof je woning wel bewoond is.  

Daarnaast zijn er behoorlijk wat deuren die vrij gemakkelijk open te breken zouden zijn en niet iedereen controleert dit voor zichzelf. Een kwalitatieve en duurzame beveiliging heb je echter zo geregeld. Allereerst zou je eens een keuring van je woning kunnen aanvragen middels Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW). Deze keuring is erop gericht om je woning te controleren op inbraakrisico´s.

Sloten zijn eigenlijk zo te vervangen en er hoeft meestal niet zoveel aan de deur gedaan te worden. Daarbij kun je overwegen om extra beveiligingen te nemen, zoals cilindertrekbeveiliging, een extra veiligheidsbeslag zodat de cilinders niet open gemaakt kunnen worden, of een meerpuntssluiting. Dit is een slot dat de deur op meerdere punten afsluit. Met dit soort toevoegingen voorkom je dat de deur omaar open gebroken kan worden.

Goed beveiligd met KFV sloten

Natuurlijk is elke woning weer anders en is het belangrijk dat de juiste sloten op de juiste plaats komen. Laat je voor de keuze van je sloten dan ook altijd adviseren door een expert. Het merk KFV heeft een divers assortiment sloten. Je kunt er zeker van zijn dat er geschikte KFV sloten zijn voor elk type deur. De sloten zijn onderverdeeld in vier klassen, waarbij klasse 1 vooral geschikt is voor deuren die slechts af en toe rustig worden geopend zoals bijvoorbeeld van een berging. Klasse 2 sloten zijn veelal geschikt voor deuren die regelmatig maar rustig geopend worden zoals op kantoor of in een woning. Een hogere klasse is meer geschikt voor openbare gebouwen waarbij de deuren vaak en krachtig worden geopend.