29 november 2021

Bescherm je documenten tegen brand

2 min read
Brandwerende kluis

Het is natuurlijk een veilig idee wanneer je belangrijke data of documenten beschermd tegen hitte die bijvoorbeeld vrij komt bij een brand. Een normale kast is niet bestand tegen hitte, je documenten zullen verloren gaan in de strijd. Vaak bevatten de papieren essentiële informatie die je nodig kunt hebben, maar ook wanneer je een financieel kantoor hebt kun je niet zonder een brandwerende kluis. Alle informatie en gegevens van de klanten staan in de documenten.

Brandwerende kluis

Hoe lang liggen je documenten veilig?

Bij een brandwerende kluis krijg je te maken met verschillende normeringen, in eenvoudige woorden is dit de tijd dat de kluis bestand is tegen extreme hitte. Bij de meeste kluizen varieert dit van 30 minuten tot 2 uur, het is een persoonlijke keuze van welke kluis je gebruik wilt maken. Vaak bij grote gebouwen is het verstandig om de maximale normering te nemen, in verband met de duur van de brand. De medewerkers van vdhsafes.nl kunnen je alle informatie geven, die nodig is om een verstandige keuze te maken.

Water en schuim bij een brand

Er wordt vaak niet nagedacht wat bluswater en schuim aan kan richten tijdens een brand, dan hebben we het er nog niet over wanneer het gebouw in zal storten en er veel puin vrij komt. Ook daartegen beschermt een brandwerende kluis je documenten, zodat je altijd beschermd bent en nog gebruik kunt maken van de papieren. Heel veel mensen zijn er ook niet van op de hoogte dat data zoals een USB stick ook niet tegen warmte kan, hiervoor heeft vdhsafes.nl ook speciale kluizen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *